maj 23

Helle Janke

0  comments

Mit navn er Helle Janke, og jeg er bosat i Svinninge.

Den første fortællegruppe, jeg var medlem af, var “Fortælleflokken – Hovedet på Blokken”, og det var i København i sluthalvfemserne. Vi fortalte for hinanden og gav hinanden kærlig og konstruktiv feedback. Vi blev så gode, at vi var med som fortællere på Lejre Fortællefestival i 2001, og det var en kæmpe oplevelse for mig at fortælle nordiske myter i et jernalderhus.

Gennem diverse jobs primært med formidling har mundtlig fortælling været mit virkemiddel i mere end to årtier. I 2019 valgte jeg at oprette min egen virksomhed med den mundtlige fortælling som hovedingrediens. Blå Sol Fortællevirksomhed har siden været mit afsæt for små og store fortælleprojekter med både børn, unge og voksne som målgrupper og med vidt forskelligt indhold. I 2022 var hovedprojektet: Lad os tale om døden – en fortælleforestilling til unge, som jeg lavede sammen med Bolette Elvstrøm. I 2023 var hovedprojektet en fortællefestival, som jeg lavede i samarbejde med kollektivet Tranehøj. 

De seneste par år har jeg også budt på historier om danske strand- og marksten og på livs- og løgnehistorier fra eget liv. 

Endelig er jeg blevet meget optaget af at fortælle for de helt små. De seneste fire år har jeg eksperimenteret med at sammensætte forløb til børnehaver, og jeg er medinitiativtager til en landsdækkende interessegruppe for fortælling for og med førskolebørn.

Odins Ravne er for mig et vidunderligt fællesskab med andre, der dyrker mundtlig fortælling. Her er mulighed for at afprøve idéer på et vagtsomt og erfarent publikum og ind i mellem tager vi jobs sammen eller tager initiativer til fortællearrangementer i lokalområdet. 

Den mundtlige fortælling er sprællevende her!


Tags


You may also like

Mads Kramshøj Christensen

Mads Kramshøj Christensen
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch

Name*
Email*
Message
0 of 350